CEO logo
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
   
  2021. május 14. péntek 16:08  
CEO
Hírek
Konferenciák
CEO Pályázati Iroda
Akciók
Előfizetés, megrendelés
Impresszum
Szerkesztőbizottság
Médiaajánlat
Állásajánlat
Rovataink
CEO - Archivum
CEO - Online
Rendezvényajánló
Recenziók
PR
Tanulmányok
< Május 2021 >
Ke Sz Cs Sz Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Hírleveleink
CEO Magazin Hírlevele
Tudományos élet Hírlevele

Szakmai partnereink:


Image
Image
Image
2002-02
Image

Szemfényvesztés vagy szemléletváltás a stratégiában?
Stratégia
Dr. Orosdy Béla

Interjú Gasz Zoltánnal, a PÉTÁV Kft. ügyvezető igazgatójával

A Balanced Scorecard alkalmazási lehetőségei – II. rész

A piaci környezet folyamatos és jelentős átalakulása napjainkban nemcsak a termékek és piaci szolgáltatások értékesítése terén, hanem az ún. "közszolgáltatási" ágazatokban, a közszolgáltató társaságoknál is új feladatokat teremtett. Jelentős változások történtek pl. a távhőszolgáltatás magyarországi piacán, amikor a liberalizáció elérte ezt a piaci szegmenst is. Új versenytársak jelentek meg e viszonylag szűk és sajátos kötöttségekkel rendelkező piacon. Itt is elvárássá vált a piacgazdaság fogyasztókat "megillető" azon előnye, hogy a fogyasztók választhassanak a szolgáltatók és a szolgáltatási módozatok között. Látszik az is, hogy a piaci versenyben a szolgáltató vállalatok differenciálódása is be fog következni.
 
Veled és nélküled - Outsourcing az informatikában
Stratégia
ImageDr. Bőgel György

Az informatika outsourcingjának sok érdekes eleme, vetülete van a technikai kérdésektől kezdve az ügyfél és a szolgáltató közötti viszonyig. E cikkben elsősorban az utóbbi problémakörrel szeretnénk foglalkozni.
 
Mi a technológiamenedzsment, és miért fontos?
Stratégia
ImageDr. Pataki Béla

A technológiamenedzsment a gazdaságilag fejlett országokban kb. negyedszázada töretlenül fejlődő és virágzó szakterület. Magyarországon azonban még nagyon kevesen ismerik a puszta elnevezést is, nemhogy a tartalmát.
 
Érdekek, kockázatvállalás és az üzleti hírszerzés összefüggései a cégvezetésben
Stratégia
Szarvas Tibor

A vállalati kockázatelemzés, a mindennapi munka során melyik vezető ne találkozott volna azzal a borzasztóan nyugtalanító érzéssel, amely az információ hiányából fakadóan bizonytalanná tud tenni egyébként rendkívül tudatos és magabiztos vezetőket? Az üzleti hírszerzés – egyébként törvényes – segítségével megszerzett információ hogyan épüljön be a vállalati döntéshozatali folyamatokba ? Miben segítsen és hogyan ?
 
Az ügyfélkapcsolatok - az üzleti élet nagy tartalékai
Marketing
Bohnné Keleti Katalin

A XX. század vége, a XXI. század eleje alapvetően megváltoztatta az üzleti, piaci viszonyokat. Így nem hagyta érintetlenül a cégek és ügyfeleik kapcsolatát sem. Úgy is fogalmazhatnánk: sikerült végre az ügyfeleket, törzsvevőket arra a helyre állítani, amely megilleti őket, de érdemtelenül sokáig nem foglalhatták el. Mi is történt?
 
A dotcom vállalatok csak másnaposak
Információs technológia
Az internet sem a kereskedelemben, sem a kommunikációban nem lesz egyedülálló – véli Jim Carroll

Az elektronikus kereskedelem olyan, mint a tinédzser-szex: senki sem tudja, mi az, de azt gondolja, remek; valamennyien azt hisszük, hogy rajtunk kívül mindenki csinálja; de aki ezzel dicsekszik, az hazudik; nincs egyetlen módszer, kísérletezni kell; mindenki azt reméli, jó lesz, ha majd elkezdi. Ezzel a meghökkentő, de találó hasonlattal kezdte bevezetőjét Jim Carroll e-commerce-tanácsadó, több nagysikerű könyv szerzője, Észak-Amerika legolvasottabb szakértője, akit a Perfekt-Power menedzserképző által szervezett budapesti fellépése után kérdeztünk a világháló jövőjéről és üzleti lehetőségeiről.
 
Gyorsabban, de hogyan?
Információs technológia
Virágh Miklós

A szélessávú internet jelene és jövője Magyarországon

Ahogy az utóbbi időszakban a kormányzat információs stratégiájáról, a tudásalapú társadalomról egyre többet hallunk, úgy beszélünk egyre többen és többet az ehhez kapcsolódó különböző technológiákról, így az internetről, a különböző internet-elérési módokról is. A következőkben rövid áttekintést szeretnénk nyújtani erről a területről, legfőképpen az egyre terjedő és a ma legkorszerűbb szélessávú internet-elérési technológiák hazai elterjedtségéről. Célunk, hogy bemutassuk a magyar fejlődés ("online-osodás") útját, megvilágítsuk a várható fejlődési irányokat, tendenciákat.
 
Nyakkendős bányászok - I. rész
Információs technológia
Benedek Zoltán

Szinte minden tevékenység adatokat, azaz informatikai nyomokat hagy maga után. Mi történik ezzel a rengeteg adattal? Kik indulnak el a nyomokon? Mit lehet kezdeni ezzel a beláthatatlan mennyiségű információval? Hogyan lehet az óriási adathegyekben aranyat találni? Erre vállalkoznak az adatbányászok, akik persze nem csákánnyal dolgoznak, hanem bonyolult számítógépes rendszerekkel, a csúcstechnológia kifinomult eszközeivel, és többnyire nyakkendőben.
 
e-aláírás vagy d-aláírás?
Információs technológia
Dénes Tamás

Különbségek és hasonlóságok - I. rész

Elektronikus aláírás, digitális aláírás … Mint azt az alább idézett szövegrész dőlt betűs kiemeléséből is látni fogjuk, a sajtó és más médiák is e két kifejezést sokszor egymás szinonimájaként használják. Jelen dolgozatomban azt szeretném megvilágítani, hogy ez téves gyakorlat, mert a két kifejezés teljesen más tartalmat takar. Fontos e különbségekre rávilágítani azért is, mert a napi gyakorlatban egyre gyakrabban fogunk találkozni ezekkel a fogalmakkal.
 
III. Országos Esettanulmány Verseny
Melléklet

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem EVK Szakkollégiuma a Vezetési és Szervezési Tanszék hathatós támogatásával felkarolta azt a három évvel ezelőtt megszületett ötletet, melynek célja az esettanulmány- módszer hazai meghonosítása volt. Ma már nyugodtan mondhatjuk, hogy hagyomány lett ebből a kezdeményezésből. Hagyományos és rangos eseménynek számít az Országos Esettanulmány Verseny (OEV), mely az idei tanévben harmadszor került megrendezésre.
 
Pszichoterror
Humán erőforrás
ImageDr. Barta Tamás–W. Barna Erika

2001. szeptember 11. a történelemben azt a napot jelenti, amelyen szinte intézményesítették a félelmet, és nyilvános, nagy színpadon "adták elő" a terror fizikai megsemmisítő hatását.
Azóta nem múlik el egyetlen perc sem anélkül, hogy az emberiség ne rettegne a láthatatlan és kiszámíthatatlan erőktől. Ez a pszichés megterhelés a gyengébb idegzetű, labilis személyiségeket súlyosan károsíthatja, sőt még a stabil, kiegyensúlyozott emberek jövőképét is beárnyékolja. A láthatatlan ellenfél legyőzéséhez többszörös energia kell. A kérdés csak az, hogy miből táplálkozhat ez az energia. Egy biztos: nem agresszióból!
 
"A vezetés magasiskolája"
Humán erőforrás
Dr. Farkas Ferenc-Molnár Mónika

Napjaink neokarizmatikus vezetési elméletei megpróbálják azonosítani a vezetői kiválóság dimenzióit, és definiálni az ennek megfelelő vezetői típusokat. Ezen írás célja bemutatni, és a vezetői kiválóság hierarchiarendszerében ábrázolni két ilyen vezetői típust. Nevezzük ezeket nárcisztikus és "non plus ultra" vezetőknek
 
A minőség maga a rendszer
Minőség és innováció
Interjú Dr. D. Donald Baker professzorral

2002. március 2-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az Egyetemi Tanács tiszteletbeli tagjává választották Dr. D. Donald Baker professzort, a New York állambeli Rochester Egyetem Minőségbiztosítás, Technológia és Statisztika Tanszékének vezetőjét. Ebből az alkalomból beszélgettünk Baker professzor úrral arról, hogy mit is jelent a minőségbiztosítás.
 
Reformélelmiszerek, biokonyha, méregtelenítés
Mozaik
Dr. Bakanek György

Napjainkban kísérletek és orvosi megfigyelések egész sora bizonyítja, hogy betegségeink nagy részének kiváltó oka a szervezetben fellépő anyagcserezavar. Az elfajult anyagcsere oka a helytelen táplálkozás, érzelmi és fizikai feszültségek, a túlzott stressz és a mozgásszegény életmód.
 
Rss FeedReader
 
News Titles
Feed Sources
Fetch/Save Feed
Your Saved Feeds
http://www.kormany.hu/rss/hu/hirek
http://www.kormany.hu/rss/hu/dok
http://www.kormany.hu/rss/hu/videok
http://www.nfu.hu/rssfeed.php?type=kozlemenyek
http://www.lifelonglearning.hu/lllma_feed.xml
http://www.tpf.hu/rss.php
You need to login first!
Kutatások, felmérések

Népszerű cikkek

Hirdetések

FeltűNŐsiker program csak hölgyeknek

Image
 

 
 
Image
Tudástőke Konferenciák


     
 
© 2021 CEO - A gazdasági intelligencia magazinja
 

Piac- és HR kutatások

www.e-benchmark.hu a CEO Magazin kiemelt támogatója.
A CEO magazin szerkesztőségének számítógépeit a CEO vírus vírusirtó védi.
G-Data