CEO logo
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
   
  2021. október 25. hétfő 03:39  
CEO
Hírek
Konferenciák
CEO Pályázati Iroda
Akciók
Előfizetés, megrendelés
Impresszum
Szerkesztőbizottság
Médiaajánlat
Állásajánlat
Rovataink
CEO - Archivum
CEO - Online
Rendezvényajánló
Recenziók
PR
Tanulmányok
< Október 2021 >
Ke Sz Cs Sz Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hírleveleink
CEO Magazin Hírlevele
Tudományos élet Hírlevele

Szakmai partnereink:


Image
Image
Image
Információs technológia
Pénz és informatika
2009-01 >>> Információs technológia

Az informatikai beruházások pénzügyi értékelésének problémája történeti nézőpontból.

Az első számítógépek az ötvenes-hatvanas években jelentek meg a vállalatoknál, üzleti célú felhasználásuk tehát nagyjából fél évszázados múltra tekint vissza. A gépekkel, informatikai szolgáltatásokkal együtt természetesen a velük összefüggő kiadások, befektetések is megjelentek a vállalati elszámolásokban. Mivel e számok egyre nagyobbak lettek, a vállalati embereket kezdettől fogva foglalkoztatja az informatikai kiadások megtérülésének, az informatikai beruházások gazdasági-pénzügyi értékelésének kérdése:

Megállapítható-e pontosan, hogy mennyibe kerülnek az informatikai eszközök és szolgáltatások?
Hogyan, milyen csatornákon keresztül térülnek meg a befektetések?
Mit mutatnak a költség-haszon elemzések?
Használhatók-e a megszokott pénzügyi elemzési eszközök, modellek az informatikai beruházások, projektek, fejlesztési programok értékelésénél?

Hivatkozás a cikkre:

Bőgel, Gy. (2009): Pénz és informatika. Az informatikai beruházások pénzügyi értékelésének problémája történeti nézőpontból. CEO Magazin, X. évfolyam 1. szám. 27-37. pp

 
SPAM - A HÍVATLAN VENDÉG
2008-04 >>> Információs technológia
Információs technológia

Dr. Buday-Sántha Andrea: SPAM - A HÍVATLAN VENDÉG

2008. szeptember 1-től változtak a spamre vonatkozó törvényi szabályok

Az információs forradalom eredményeként kialakult kommunikációs eszközük új megoldási lehetőségeket biztosítanak a partner- és ügyfélszerzésre csakúgy, mint a visszaélésre. Ilyen eszköz az elektronikus hirdetés is, amelyre vállalati marketingstratégiákat építettek, ugyanakkor minden cégvezető rémálma a kéretlen elektronikus (internetes, mobil – SMS, MMS) hirdetés (spam), mely kering az interneten, vagy a mobiltelefonok világában, hisz egy vállalat hírnevét képes pillanatok alatt megtépázni. Az Or­szággyûlés szeptember elsejétől érdemi változásokat vezetett be ezen a területen, így az elektronikus hirdetésre vonatkozó új törvényi szabályozás több fontos kérdést érint.

Hivatkozás a cikkre:

Buday-Sántha, A. (2008): Spam – a hívatlan vendég. 2008. szeptember 1-től változtak a spamre vonatkozó törvényi szabályok. CEO Magazin, IX. évfolyam 4. szám. 39-40. pp
 
Kipróbáltuk az ACER ASPIRE ONE netbook-ot!
2008-03 >>> Információs technológia
Információs technológia rovat

Az ACER Computers netbookja már az első ránézésre rabul ejti a kör­nye­ze­tét: eleganciájával, minőségi kidolgozott­sá­gá­­val, kis méretével vonzza a tekinte­tet. Az Aspire One színválasztéka is al­kal­maz­kodik az üzleti elegancia elvárásaihoz (zafírkék, gyöngyházfehér, arany­bar­na, ko­rallrózsaszín).

A mi tesztkészülékünk gyöngyházfehér színű, és 249 x 170 x 29 mm-es mé­retével kisebb, mint egy átlagos határ­időnapló, súlya kevesebb, mint egy kilogramm! NAND flash modul (8 GB) tá­rolóval rendelkezik, és Linux operációs rendszert használ, de ősztől már kap­ha­tó lesz merevlemezes (120 GB) Win­dows XP-s változatban, illetve akár be­épített HSDPA 3G-s modemmel is.


Hivatkozás a cikkre:

Kipróbáltuk az ACER ASPIRE ONE netbook-ot! CEO Magazin 2008. év, IX. évfolyam 3. szám. 27. p
 
Egyéni és kollektív bölcsesség
2008-03 >>> Információs technológia

Információs technológia rovat

ImageDr. Bőgel György

Gondolatok az informatikáról, a kollektív döntésekről és az elektronikus demokráciáról

A számítógép, az internet, a világháló sokak fantáziáját megmozgatja. Amikor a gőzgépek elterjedtek, egyesek úgy vélték, hogy a lehetőségek végtelenek: gőz fogja mozgatni a járdákat, a lifteket, a kocsikat, az emberek pedig gőzzel teli tartályokkal a hátukon repkednek majd. Valahogy így állunk most az informatikai eszközökkel is. Rengeteg könyv, cikk és film készült a technológiai fejlődés által nyitott lehetőségekről. Ezek részben tényekre, részben szerzőik fantáziájára épülnek. A fantáziának nagyon fontos szerepe van; fantázia nélkül még mindig lovon járnánk és sátrakban laknánk, a vakbélgyulladást pedig ráolvasással gyógyítanánk.

Hivatkozás a cikkre:

Bőgel, Gy. (2008): Egyéni és kollektív bölcsesség. Gondolatok az informatikáról, a kollektív döntésekről és az elektronikus demokráciáról. CEO Magazin, IX. évfolyam 3. szám. 21-26. pp

 
Kulcs az informatika jövőjéhez
2008-02 >>> Információs technológia
Image
Hatékonyabbak lesznek a beruházásai azoknak a szervezeteknek, amelyek felismerik, hogy stratégiailag mely technológiákkal különbözhetnek legjobban versenytársaiktól


Nem minden technológia járul hozzá azonos mértékben az értékteremtéshez. Vannak olyanok, amelyek a háttérből működtetik a vállalatot, míg mások versenyelőnyt teremtenek, és javítják az ügyfélkapcsolatokat. Az IT már beérett, legfontosabb működési komponenseivel és a most megjelenő, következő generációs technológiákkal az IT minősége a vezető szervezetek legfontosabb megkülönböztető tényezője lesz. A hangsúly nem kizárólag a technológiákon van, hanem inkább azon, hogyan használhatók fel a versenytársak feletti előny megszerzéséhez.
Christian Hagen az A. T. Kearney informatikai stratégiai csoportjának vezetője, chicagói székhellyel. Miközben tanácsot ad ügyfeleinek a pénzügyi szolgáltatások, a csúcstechnológia, valamint az energia- és autóipar terén, fő szakterülete az, hogy segíti a vállalatokat az információ-technológia előnyeinek jobb kihasználásában, a hatékonyabb működés, az ügyfélkapcsolatok javítása és a versenyelőny megszerzése érdekében. A CEO Magazinnak adott interjúban arról beszél, hogy hatékonyabbak lesznek a beruházásai azoknak a szervezeteknek, amelyek felismerik, hogy stratégiailag mely technológiákkal különbözhetnek legjobban versenytársaiktól.

Hivatkozás a cikkre:

Kulcs az informatika jövőjéhez. CEO Magazin 2008. év, IX. évfolyam 2. szám. 17-20. pp
 
A következő technológiai hullám
2008-02 >>> Információs technológia
Image
Itt a következő technológiai hullám.
De szem kell a benne rejlő lehetőség felismeréséhez, és tökéletes időzítés, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni belőle.Az új információ-technológia (IT) átalakítja a szervezeteket – néha egész iparágakat is –, újrastrukturálja a vállalatokat, hatással van a szakismeretekre és a foglalkoztatottságra, valamint jelentősen hozzájárul a növekedéshez és a jólét-teremtéshez. Ugyanakkor súlyosan megterheli a büdzsét. Napjainkban az IT-re fordított kiadások mértéke némely ágazatban – mint a pénzügyi szolgáltatások és a bankszféra – megközelíti a teljes működési költség 15%-át. A vállalatvezetők pedig a fenntartható növekedés nyomása alatt – miközben kísérletet tesznek a költségek csökkentésére – azon tűnődnek, hogy mit tegyenek: beruházzanak, vagy visszafogják a kiadásokat; piacvezetők vagy piackövetők legyenek? Nem egyszerű a válasz.

Daniel Starta az A. T. Kearney chicagói irodájának partnere, és az IT-stratégia csoport tagja. Húszéves szakmai és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik, melynek skálája az üzleti és technológiai stratégiáktól a vállalati átalakításig terjed. Szakmai tapasztalatai kiterjednek a csúcstechnológiára és a telekommunikációra, a folyamatalapú iparágakra, a gyártásra és a szolgáltatás-alapú tevékenységekre. A CEO Magazinnak adott interjúban az új technológia következő hullámáról beszél, valamint a tökéletes időzítés fontosságáról ahhoz, hogy élvezni lehessen ezek előnyeit.

Hivatkozás a cikkre:

A következő technológiai hullám. CEO Magazin 2008. év, IX. évfolyam 2. szám. 12-16. pp
 
A titok a használatban rejlik
2004-01 >>> Információs technológia
Dr. Bőgel György - Morvay Géza

Az információs technológia szerepe a versenyben II. rész

Cikkünk első részében [Dr. Bőgel - Morvay 2003] azt mutattuk be, mit értünk "aprópénzre váltható" stratégiai versenyelőnyök alatt. Ebben a részben azt vizsgáljuk meg, hogy képes-e ilyen versenyelőnyöket adni az informatika, hogyan alakul át az informatika stratégiai szerepe a vállalatok versenyében. E vizsgálathoz azt a cikket használjuk fel kiindulópontul, amely a közelmúltban borzolta fel a szakmai kedélyeket: Nicholas Carrnak a Harvard Business Review-ban megjelent írásáról van szó [Carr 2003]. Gondolatmenetének ismertetése után összefoglaljuk, hogy mivel értünk egyet és mivel nem, valamint, hogy mi hogyan látjuk az informatika segítségével megszerezhető vállalati versenyelőnyök kérdését. Bár a "számítógépes paradoxon" problematikáját makrogazdasági szinten is fel lehet vetni, e cikkben a vállalatokra koncentrálunk.
 
Jövőkép Microsoft módra...
2004-02 >>> Információs technológia

Bill Gates szerint az elkövetkezendő 10 esztendőben a számítógépek jobban meg fogják változtatni az életünket, mint azt az elmúlt 20 év alatt tették. Visszatekintve, a kijelentés eléggé merésznek tűnhet - de csak első hallásra. A számítógépek fejlődése ugyanis továbbra is megállíthatatlanul halad előre, hiszen a fogyasztói igények egyre nőnek, a technológia pedig - úgy tűnik - nem ismer határokat.
 
Az alkalmazásintegrációtól az üzleti integrációig
2004-02 >>> Információs technológia
Rozgonyi Zoltán

Számos, akár több száz alkalmazást is használnak vállalatánál? Esetleg már azt sem tudja megmondani némelyikről, hogy ki és mire használja azokat, mialatt az üzemeltetésük magas költségekkel jár? Vagy éppen az üzleti folyamataik nagy része papír alapú, és szeretné hatékonyabbá tenni a működést? Az információáramlás nem megfelelő, ezért nem, vagy csak későn jut el a szükséges információ érintettekhez? Ha ezen kérdések bármelyikére igennel válaszolt, akkor az Ön problémáira az alkalmazásintegráció valamely megoldása nyújthat gyógyírt!
 
A számítógépes játékipar a fogyasztóival együtt vált nagykorúvá
2004-02 >>> Információs technológia
Mészáros Zoltán

Ismertető a játékipar fogyasztóiról és az üzletág helyzetéről, pozíciójáról a szórakoztatóiparban.

A videójátékok és számítógépes játékok kétségkívül meghatározó elemei voltak az elmúlt évtized szórakoztatóiparának, és együttesen ma már úgy emlegetik őket, mint tipikus XXI. századi szórakozási formát. Nem is csoda, hogy a már elavultnak számító régi sztereotípiát a magányos, elszigetelt játékosról újabban már tudományos kutatások is sietnek eloszlatni. A legújabb, 2003. évi amerikai kutatás egyenesen azt állítja, hogy a játékosok életkor, nem és anyagi helyzet szempontjából összetettebb csoportot alkotnak, mint valaha.
 
Az elektronikus üzlet programjai
2000-03 >>> Információs technológia
dr. Füstös János - Morgan Jennings

Cikkünkben azt tekintjük át, hogy az internet üzleti folyamatai hogyan hatnak az oktatásra, és az ennek nyomán kialakított és akkreditált programok mit tanítanak a hallgatóknak.
 
Szoftvervásárlás előtt
2000-03 >>> Információs technológia

Amit egy cégvezetőnek is tudnia kell a számítógépes programokról     
 
A titok a használatban rejlik - Az információs technológia szerepe a versenyben
2003-06 >>> Információs technológia
Dr. Bőgel György - Morvay Géza

I. rész

Azok, akik az informatikai iparban az amerikai piac barométerén tartják a szemüket, fellélegezhetnek: a 2001. és 2002. évi visszaesés után az elmúlt hónapokban a vállalatok ismét megnyitották a pénztárcájukat, azaz az informatikai ráfordítások összege növekszik. Korai lenne megítélni, hogy pontosan mi van e mögött, és vajon ez a növekedés fenntartható lesz-e. A hosszú távú trendek szempontjából fontos kérdés, hogy miként tekintenek a vállalatok az informatikára, mit várnak tőle, milyen stratégiai szerepet szánnak neki.
 
Az információk hasznosítása - Office 2003
2003-06 >>> Információs technológia

A vállalati alkalmazottak által kapott információk 50-75 százaléka közvetlenül más személyektől származik, és az általuk felhalmozott tudás nagy része elvész, amikor elhagyják a vállalatot. Mindez a nem megfelelő vállalati információkezelés következménye. Ám ha az ominózus információk még a vállalaton belül maradnak, illetve vannak is, kellő rendszerezés nélkül használhatatlanok, mivel az alkalmazottak nem találják meg őket, rosszabb esetben nem is tudnak létezésükről.
 
Kényes egyensúly az utasítások és a bizalom között
2003-06 >>> Információs technológia
Dr. Baracskai Zoltán-Velencei Jolán

Már többször hallottuk, hogy a vállalat a műszaki fejlesztést az ISO-val szabályozza. Nehéz rájönni, hogy ez kapkodás vagy tudatlanság következménye. A fejlesztés egy gondolkodási folyamat, a strukturálhatatlanság gyöngyszeme, amelyben a fejlesztő esze úgy jár, ahogy halad előre a probléma megoldásával. Senki sem tudhatja előre, hogyan fog megoldani egy problémát, amelyet még senki sem oldott meg. Ebből következik, hogy modellezhetetlen a fejlesztés folyamata. Hajlamosak vagyunk a műszaki fejlesztés túlszabályozását inkább kapkodásnak, mint butaságnak nevezni.
 
e-dokumentumok és személyesség
2003-05 >>> Információs technológia
Dénes Tamás

Az információ-alapú társadalomban fennáll a veszélye annak, hogy személyes adataink rossz kezekbe kerülnek. Naponta tapasztaljuk, hogy tolvajok vásárolnak lopott hitelkártyával, lakásmaffiák garázdálkodnak az ingatlanokkal a károsultak "legtitkosabb adatainak" felhasználásával, naponta keresnek fel valós vagy kitalált marketingcégek az általunk bizalmasnak vélt címünk és telefonszámunk pontos ismeretében, azaz személyességünk (már-már személyiségünk!) követhetetlen és szabályozatlan módon közkézen forog.
 
A Microsoft fellépése a kéretlen elektronikus levelek terjedése ellen
2003-04 >>> Információs technológia

Júniusban jelentette be a Microsoft kezdeményezését, amelynek célja a kéretlenül küldött elektronikus levelek (angolul: spam) terjedésének megakadályozása az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban.
 
Már több mint három éve Steve Ballmer a Microsoft első embere
2003-04 >>> Információs technológia

Bár a közvélemény a Microsoftot ma is leginkább az alapító Bill Gates nevével azonosítja, már több mint három éve Steve Ballmer a vállalat első embere. 2000 januárjában ugyanis Gates átadta neki vezérigazgatói székét, hogy ő maga a továbbiakban az általa jobban kedvelt termékfejlesztési stratégiával foglalkozzon.
 
Microsoft Project 2003 a Kereskedelmi és Hitelbankban
2003-03 >>> Információs technológia

Két hónapja alkalmazza a Kereskedelmi és Hitelbank IT stratégia és projektmenedzsment igazgatósága a Microsoft Project 2002-t az informatikai projektjeinek a menedzselésére. A bevezetésről és a rendszerrel kapcsolatban szerzett tapasztalatokról Erdősi Józsefet, a Projektmenedzsment főosztály vezetőjét kérdeztük meg.
 
E-korszaki kapcsolatok
2003-02 >>> Információs technológia
Dr. Baracskai Zoltán-Velencei Jolán

Az IBM 3,5 milliárd dollárt fizetett a Lotusért. A 250 millió dolláros könyv szerinti értékének tizennégyszeresét. Világos, hogy ezt az összeget nem a termelt folyó bevételekért, sem a termékekért vagy a Lotus gyártási és értékesítési képességeiért fizette ki.
 
Gondolatok az e-világról!
2003-02 >>> Információs technológia
Talyigás Judit

A mérnökök, fizikusok, matematikusok az elmúlt években sokat megtettek azért, hogy egy új világ, az információs társadalom létrejöjjön. Ám ahhoz, hogy ez a világ elérhető és örömet okozó legyen számunkra, a továbbiakban szociológusokra, tanárokra, orvosokra, a humán területeken dolgozókra, költőkre is szükség van.
 
A kihívások embere - Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója
2003-02 >>> Információs technológia

A világhírű "Microsoft" a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. E cég magyarországi leányvállalatát tíz évvel ezelőtt hozták létre, s a kezdeti tízről az alkalmazottak száma mára százra növekedett. A Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Vityi Péter.
 
Gondolatok az e-világról
2003-01 >>> Információs technológia
Talyigás Judit

A mérnökök, fizikusok, matematikusok az elmúlt években sokat megtettek azért, hogy egy új világ, az információs társadalom létrejöjjön. Ám ahhoz, hogy ez a világ elérhető és örömet okozó legyen számunkra, a továbbiakban szociológusokra, tanárokra, orvosokra, a humán területeken dolgozókra, költőkre is szükség van.
 
Üzleti integráció: középpontban az üzleti folyamatok
2004-03-04 >>> Információs technológia
Rozgonyi Zoltán

Az előző cikkben kronológiai áttekintést adtunk arról, hogy miként alakultak az alkalmazásintegrációs technológiák és megoldások az elmúlt évek során. Láthattuk, hogy miként változott meg az integráció komplexitása, kezdve az adatok integrációjától a szolgáltatásokon keresztül egészen a folyamatokig. Ebben a cikkben arra szeretnék választ adni, hogy miként helyezi a középpontba – minden eddiginél jobban – az üzleti integrációs megoldás az üzleti célok megvalósítását.
 
Microsoft CIO kerekasztal
2004-03-04 >>> Információs technológia

2004-es CIO-teendők: előkészületek a fellendülésre

Charles Chang, a Gartner Executive Programs (EXP) alelnöke és programigazgatója az informatikai menedzserek (CIO-k) által 2004-ben követendő magatartásról szólt Budapesten tartott előadásában. Folyamatban van a világgazdaság talpra állása, a vállalatok igyekeznek növekedési pályára kerülni. Az információtechnológia a növekedés katalizátora, javítja a termelékenységet, a hatékonyságot és a működési integritást. A CIO-k számára kihívást jelent erőforrásaik egyensúlyban tartása annak érdekében, hogy vállalatuk túlélje a nehéz időket, és növekedésnek induljon.
 
Globális fenyegetettség ellen globális információbiztonság
2004-03-04 >>> Információs technológia
Dénes Tamás

Az elektronizációra és digitális technikára épülő e-társadalom alapvető működési módja az információ tömeges termelése és továbbítása. A globalizáció természetes velejárója, hogy informatikával átszőtt világunk elemi építőkövei az egyre intelligensebb mikrochip alapú számítógépek, melyek bár architektúrájukban szinte pontosan megegyeznek az 1950-es években konstruált, úgynevezett Neumann-elvű gépekkel, műszaki megvalósításukra és méreteikre eredeti megalkotóik sem ismernének rá1. A számítástechnikai és távközlési ipar pedig arra törekszik, hogy a társadalom alkotóelemei, az egyének, intézmények, szervezetek közötti információcsere egyetlen globális adathálózaton át történjen. A globális világ a globális hálózat felé halad, nap mint nap tapasztalhatjuk azonban, hogy ebben a mesterségesen felfokozott iramú folyamatban, melyre több korábbi munkámban a ”virtuális agárverseny effektus” jellemzést vezettem be (lásd az irodalomjegyzéket), az információbiztonság megteremtése csak másodlagos szerepet tölt be.
 
Alternatív irodai megoldások
2005-04 >>> Információs technológia
Fókuszban a MultiRáció

A MultiRáció Kft. nyerte el a Magyar Innovációs Alapítvány 2002. évi pályázatán a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díját. Azóta három év telt el, és a MultiRáció szakemberei újabb professzionális termékekkel gazdagították a hazai Office palettáját. A cég tevékenységét, fejlesztéseit Dr. Banai Miklós fizikus, ügyvezető igazgató ismertette a CEO-nak.
 
Vezeték nélküli szabadság: Wi-Fi
2005-03 >>> Információs technológia

A Wiera Kft. prepaid kártyás rendszere

Egyre több olyan megoldás születik az informatikában, ami nagyban hozzájárul az üzleti élet feladatainak megkönnyítéséhez. Magyarországon is számos hely létezik, ahol nyilvános, nagysebességű, vezeték nélküli internet-hozzáférést, ún. "hotspot"-ot találunk. A Wi-Fi (Wireless Fidelity) segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy készülékeink rádiójelek használata segítségével kommunikáljanak hálózatokkal. A hotspotok számának növekedésével körvonalazódott, hogy igény van olyan vezeték nélküli hálózatokra, amelyeket - ha megbízhatóvá teszik - egy jelentős réteg a napi munkájában használni fog.
 
Az informatika szerepe ma a vállalatok működésében - avagy "IT does matter"
2005-03 >>> Információs technológia
Kollár László-Koller György

Két évvel ezelőtt a Harvard Business Review (HBR) közölt egy cikket Nicholas G. Carr tollából, amely a mai napig tartó hullámokat vetett az IT-s szállítók és felhasználók körében. A kérdéses cikk olyan megállapításokat tesz, amelyek pontosításra illetve cáfolatra méltóak, illetve amelyek ürügyén az asztalra kerülhetnek az IT felhasználásának valódi problémái. A jelen sorok szerzőjének célja az, hogy felhívja az olvasók figyelmét azokra az alacsonyan lógó gyümölcsökre, amelyeket az IT alkalmazásával leszakíthatnak, és a profitabilitás növelésének szolgálatába állíthatnak
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 30 / 63
Rss FeedReader
 
News Titles
Feed Sources
Fetch/Save Feed
Your Saved Feeds
http://www.kormany.hu/rss/hu/hirek
http://www.kormany.hu/rss/hu/dok
http://www.kormany.hu/rss/hu/videok
http://www.nfu.hu/rssfeed.php?type=kozlemenyek
http://www.lifelonglearning.hu/lllma_feed.xml
http://www.tpf.hu/rss.php
You need to login first!
Kutatások, felmérések

Népszerű cikkek

Hirdetések

FeltűNŐsiker program csak hölgyeknek

Image
 

 
 
Image
Tudástőke Konferenciák


     
 
© 2021 CEO - A gazdasági intelligencia magazinja
 

Piac- és HR kutatások

www.e-benchmark.hu a CEO Magazin kiemelt támogatója.
A CEO magazin szerkesztőségének számítógépeit a CEO vírus vírusirtó védi.
G-Data