CEO logo
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
   
  2021. január 17. vasárnap 05:46  
CEO
Hírek
Konferenciák
CEO Pályázati Iroda
Akciók
Előfizetés, megrendelés
Impresszum
Szerkesztőbizottság
Médiaajánlat
Állásajánlat
Rovataink
CEO - Archivum
CEO - Online
Rendezvényajánló
Recenziók
PR
Tanulmányok
< Január 2021 >
Ke Sz Cs Sz Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hírleveleink
CEO Magazin Hírlevele
Tudományos élet Hírlevele

Szakmai partnereink:


Image
Image
Image
2010-01
Gondolatok a hazai közbeszerzésről

Dr. Bakonyi József:

Gondolatok a hazai közbeszerzésről

A közbeszerzést ért vállalkozói, állampolgári, sőt politikai támadások, kritikák mi­att valamit alapvetően tisztázni szükséges: nem a közbeszerzés a korrupt, ha­nem a közpénzek felhasználása! A közbeszerzés, mint törvényi keretrendszer nem lehet korrupt, mint ahogy a büntető törvénykönyv sem követ el betöré­seket, rablást vagy gyilkosságot. Ezért tehát alapjaiban hibás az a hazai közfelfogás, mely szerint a közbeszerzés a felelős a korrupcióért Magyarországon!

 
A társadalmi és szervezeti (vállalati) biztonsági kultúra

A társadalmi és szervezeti (vállalati) biztonsági kultúra

Vasvári György könyvét Dénes Tamás ismerteti

 
Létezik tökéletes reklám kisvállalkozásoknak?

hirdetés
 
Cash flow is now king
John Mardle:

Cash flow is now king

In a credit crunch environment companies need to prepare for a harsh borrowing climate, and to proactively optimize their working capital

 The business and financial community has suddenly realized that many of the financial instruments they have used over the past few years have relied heavily upon a growing global economy based on an assumed sound underpinning from the banking fraternity. However, the sub-prime market in the United States, the run on the British bank Northern Rock and the flight of investors to gold has shown that all is not so sound in the banking world. John Mardle leads the Working Capital Improvement Practice at Develin & Partners, a UK-based management consultancy focusing on cost management. He was previously Financial Director of the Parsons Group International, one of the world´s largest engineering and construction companies, where he was responsible for winning project management contracts with the Channel Tunnel Rail Link, and turnaround project management contracts with London Underground. Prior to joining Parsons, Mardle was a member of ABB´s Executive Management Team, where as Worldwide Project Controller he helped lead the integration of ABB and Daimler Benz to form the world´s largest train manufacturer. He played a pivotal role in making ABB the largest engineering company in the world by steering companies acquired by ABB through the transition phases to become compliant with ABB ethos and culture. He talks here with CEO Magazin about the world-wide credit crunch and its implications for how companies need to manage their working capital and cash flow.

 
A tudásmegosztás motivátorai

Dr. Fenyvesi Éva:

A tudásmegosztás motivátorai

Egyre több szervezet ismeri fel az intellektuális tőkében rejlő lehetőségeket, és azt, hogy a pozíciószerzésért vívott küzdelemben a szellemi tőke nyújthatja az igazi versenyelőnyt. Az emberekkel és tudással való gazdálkodás azonban bonyolultabb feladat, mint a többi erőforrás menedzselése. Meg kell találni azokat a módszereket, amelyek arra motiválják az egyént, hogy részt vegyen a tudásmegosztás folyamatában. Ez elvétve zajlik nehézségek nélkül, sőt többnyire az együttműködés és a versengés dialektikus kombinációja révén megy végbe. A játékelméletből ismert nyereségmátrix segítségével az „előnyös viselkedés” medrében tartható ez a küzdelem, legyen szó egyénekről vagy szervezetekről. Ugyanakkor, ha felismerjük az egyének és a szervezetek céljai közti ütközőpontokat, az még korántsem jelenti, hogy megleltük a feloldásukat eredményező kulcsot. A mindennapi gyakorlatban a menedzsment feladata megérteni, miért van az, hogy néhányan hajlandóbbak megosztani tudásukat, mint mások, vagy miért mutatkozik egyazon személy együttműködőbbnek az egyik nap, a másikon pedig jellemzően versengőbbnek.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 9 / 10
Rss FeedReader
 
News Titles
Feed Sources
Fetch/Save Feed
Your Saved Feeds
http://www.kormany.hu/rss/hu/hirek
http://www.kormany.hu/rss/hu/dok
http://www.kormany.hu/rss/hu/videok
http://www.nfu.hu/rssfeed.php?type=kozlemenyek
http://www.lifelonglearning.hu/lllma_feed.xml
http://www.tpf.hu/rss.php
You need to login first!
Kutatások, felmérések

Népszerű cikkek

Hirdetések

FeltűNŐsiker program csak hölgyeknek

Image
 

 
 
Image
Tudástőke Konferenciák


     
 
© 2021 CEO - A gazdasági intelligencia magazinja
 

Piac- és HR kutatások

www.e-benchmark.hu a CEO Magazin kiemelt támogatója.
A CEO magazin szerkesztőségének számítógépeit a CEO vírus vírusirtó védi.
G-Data