CEO logo
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
   
  2019. június 27. csütörtök 14:13  
CEO
Hírek
Konferenciák
CEO Pályázati Iroda
Akciók
Előfizetés, megrendelés
Impresszum
Szerkesztőbizottság
Médiaajánlat
Állásajánlat
Rovataink
CEO - Archivum
CEO - Online
Rendezvényajánló
Recenziók
PR
Tanulmányok
< Június 2019 >
Ke Sz Cs Sz Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Hírleveleink
CEO Magazin Hírlevele
Tudományos élet Hírlevele

Szakmai partnereink:


Image
Image
Image
2009-01
A női munkavállalás és a lifelong learning kapcsolata

Dr. habil. Noszkay Erzsébet:

A női munkavállalás és a lifelong learning kapcsolata

A Lifelong Learning Magyarország Alapítvány 2009-ben kutatást végez a női munkavállalás és a lifelong learning kapcsolatáról. A kérdőívek felvétele a tanulmány írása idején zajlik, párhuzamosan az interneten, az e-benchmark.hu online kérdőíves rendszerén, illetve papír alapú kérdőívek segítségével. Mintegy 1000 választ várnak. ősztől az Alapítvány honlapján elérhető lesz az összes beérkezett válasz alapján készült összefoglaló elemzés. Mellékletünkben most a felmérést megelőző, előkészítő tanulmányt közöljük.

Hivatkozás a cikkre:

Noszkay, E. (2009): A női munkavállalás és a lifelong learning kapcsolata  1. rész. CEO Magazin, X. évfolyam 1. szám. Melléklet


 
Helyzetkép a szakképzési hozzájárulás gyakorlatáról

Varga Zsolt–Szalai Piroska:

Helyzetkép a szakképzési hozzájárulás gyakorlatáról

A LifeLong Learning Magyarország Alapítvány 2008 novemberében indította el ”A szakképzési hozzájárulás a lifelong learning szolgálatában” című projektjét. A projekt célja volt megvizsgálni, miként lehet eszközként felhasználni a szakképzési hozzájárulást az egész életen át tartó tanulásban. Ezért a projekt keretében egy feltáró kutatást is elvégeztünk, hogy megtudjuk, hogyan használják fel a szakképzési hozzájárulást a hazai vállalatok.

Hivatkozás a cikkre:

Varga, Zs. - Szalai, P. (2009): Helyzetkép a szakképzési hozzájárulás gyakorlatáról. CEO Magazin, X. évfolyam 1. szám. 47-49. pp

 
Closing the gap leadership in the virtual environment

Richard Harris–Kate Cowie:

Closing the gap – leadership in the virtual environment

Closing the gap - leadership in the virtual environment Seven key challenges in leading across distance Richard Harris is a former Board member and senior officer at the Boston-based Forum Corporation, a global work-place learning company. While at Forum, his positions included Managing Director for Great Britain and Head of Global Research. He is currently a consultant in private practice, advising companies which include Analog Devices, Glaxco, New york Times Company, Royal Dutch shell and United Technologies.

Kate Cowie is Founder and Director of The Chaos Game Ltd., a UK-based consultancy practice which specializes in helping organizational leaders implement strategic change solutions in response to rapidly shifting and increasingly chaotic conditions.
They write here about the forces driving the trend toward the virtual work-place, and how leaders will need to rise to the key challenges of distance management.

Hivatkozás a cikkre:

Closing the gap – leadership in the virtual environment. Seven key challenges in leading across distance. CEO Magazin 2009. év, X. évfolyam 1. szám. 43-47. pp

 
Racionalitás és bizalom a felnőttképzésben - 1. rész
Szalai Piroska – Dr. Barta Tamás:

Racionalitás és bizalom a felnőttképzésben - 1. rész

Napjainkban a világon viharos gyorsasággal megjelenő gazdasági és pénzügyi válság elementáris erővel sürgeti a gazdaság korszerûsítését. Ebben a folyamatban megnő az emberi tőke fontossága. A válságokat csak olyan cégek tudják kezelni és kihasználni, amelyek képesek a problémás helyzeteket megoldani, és döntéseikben öszszehangolni a racionalitást és a csapatépítő, bizalmat sugalló, teljesítményt produkáló tényezőket. Mindebben a nagy tudású, jól informált, a vezetésbe bevont, hatalommal és felelősséggel felruházott munkatársak játsszák a döntő szerepet. Jelen cikk szerzői a Humánpolitikai Szemle 2008. évi őszi konferenciáján elhangzott előadásaik alapján teszik közzé gondolataikat és fejtik ki véleményüket, hogy a felnőttképzés keretében mit is jelentenek a kemény és puha tényezők a vezetői döntésekben.

Hivatkozás a cikkre:

Szalai, P. – Barta, T. (2009): Racionalitás és bizalom a felnőttképzésben 1. rész. CEO Magazin, X. évfolyam 1. szám. 38-42. pp


 
Pénz és informatika

Az informatikai beruházások pénzügyi értékelésének problémája történeti nézőpontból.

Az első számítógépek az ötvenes-hatvanas években jelentek meg a vállalatoknál, üzleti célú felhasználásuk tehát nagyjából fél évszázados múltra tekint vissza. A gépekkel, informatikai szolgáltatásokkal együtt természetesen a velük összefüggő kiadások, befektetések is megjelentek a vállalati elszámolásokban. Mivel e számok egyre nagyobbak lettek, a vállalati embereket kezdettől fogva foglalkoztatja az informatikai kiadások megtérülésének, az informatikai beruházások gazdasági-pénzügyi értékelésének kérdése:

Megállapítható-e pontosan, hogy mennyibe kerülnek az informatikai eszközök és szolgáltatások?
Hogyan, milyen csatornákon keresztül térülnek meg a befektetések?
Mit mutatnak a költség-haszon elemzések?
Használhatók-e a megszokott pénzügyi elemzési eszközök, modellek az informatikai beruházások, projektek, fejlesztési programok értékelésénél?

Hivatkozás a cikkre:

Bőgel, Gy. (2009): Pénz és informatika. Az informatikai beruházások pénzügyi értékelésének problémája történeti nézőpontból. CEO Magazin, X. évfolyam 1. szám. 27-37. pp

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 9 / 10
Rss FeedReader
 
News Titles
Feed Sources
Fetch/Save Feed
Your Saved Feeds
http://www.kormany.hu/rss/hu/hirek
http://www.kormany.hu/rss/hu/dok
http://www.kormany.hu/rss/hu/videok
http://www.nfu.hu/rssfeed.php?type=kozlemenyek
http://www.lifelonglearning.hu/lllma_feed.xml
http://www.tpf.hu/rss.php
You need to login first!
Kutatások, felmérések

Népszerű cikkek

Hirdetések

FeltűNŐsiker program csak hölgyeknek

Image
 

 
 
Image
Tudástőke Konferenciák


     
 
© 2019 CEO - A gazdasági intelligencia magazinja
 

Piac- és HR kutatások

www.e-benchmark.hu a CEO Magazin kiemelt támogatója.
A CEO magazin szerkesztőségének számítógépeit a CEO vírus vírusirtó védi.
G-Data