CEO logo
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
  • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
   
  2020. június 04. csütörtök 01:30  
CEO
Hírek
Konferenciák
CEO Pályázati Iroda
Akciók
Előfizetés, megrendelés
Impresszum
Szerkesztőbizottság
Médiaajánlat
Állásajánlat
Rovataink
CEO - Archivum
CEO - Online
Rendezvényajánló
Recenziók
PR
Tanulmányok
< Június 2020 >
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Hírleveleink
CEO Magazin Hírlevele
Tudományos élet Hírlevele

Szakmai partnereink:


Image
Image
Image
2001-06


Albert Schweitzer munkatársa voltam
Stratégia

Exkluzív interjú Brian Tracy-vel

Húszévesen bejárta a világot Amerikától Európán és Ázsián át Afrikáig. Pályája kezdetére így emlékszik: "Szinte semmi pénzem nem volt, mindössze egy-két összeköttetésem, semmi említésre méltó képzettségem, és nem valami fényes jövő állt előttem." Ma az egyéni üzleti képesség és a vezetői hatékonyság egyik legkiemelkedőbb amerikai szaktekintélye. Az irányításról, vezetésről és stratégiai gondolkodásról tartott izgalmas előadásai azonnali és hosszú távú eredményeket hoznak .
A Perfekt-Power Kft. meghívására eddig két ízben járt és tartott előadást Magyarországon.
 
Agyon-aggodalmaskodók
Stratégia
Brian Tracy

Néhány egyszerű lépés segíthet helyükre tenni a dolgokat
 
Etalon Akusztika - a siker etalonja
Stratégia
Dr. Pataki Béla - Dr. Illés Katalin

Ha egy cég sikere nem pusztán a szerencsének (vagy netán tisztességtelen eszközök alkalmazásának) köszönhető, akkor érdemes tanulni belőle. Ez azonban sohasem egyszerű másolást, hanem mindig benchmarkingot, azaz testre szabott, kreatív adaptálást jelent. (A címben "a siker etalonja" csupán szójáték a cég nevével, semmiképpen sem szolgai utánzásra való felszólítás a szerzők részéről!) Cikkünkben az Etalon Akusztika Kft. európai léptékű sikertörténetét boncolgatjuk egy kicsit a menedzsment-szakma klasszikus tanításai szempontjából.
 
Górcső alatt a "Csipet csapat" avagy kapcsos könyvek management-módra...
Stratégia

Gyakran előfordul egy szerző vagy egy kiadó életében, hogy amint elkészül a produktum, s piacra kerül a könyv, máris kiegészíthetné újabb és újabb információkkal, pontosításokkal. Részben ezt hidalják át a kapcsos könyvek kiadói, akik időről időre eljuttatják ügyfelüknek a bővült tudást néhány lap vagy egy CD formájában… Az úgynevezett "kapcsos könyvek" egyik hazai képviselőjével, a Management Kiadó ügyvezető igazgatójával, Boris Péterrel beszélgettünk.
 
Pozicionálás - Észlelési és preferencia-térképek
Stratégia
Dr. Rekettye Gábor

A termékek és szolgáltatások sikeréhez gyakorta nem elegendő a jó minőség, hiszen ma már rengeteg jó minőségű áruval és szolgáltatással találkozhatunk a piacon. Igen sok múlhat a megfelelő pozicionáláson is.
 
A vállalkozás indításának első lépései
Stratégia
Dr. Vecsenyi János

Van, aki azért vállalkozik, hogy megvalósítson egy álmot. Van, aki azért, hogy a maga ura lehessen. Van, aki számára a pénz a legfőbb hajtóerő. Végül van, akinek vállalkozását a kényszer szüli. Bármi legyen is az ok, amiért belefogunk egy vállalkozásba, ahhoz, hogy sikeresek legyünk, előbb mindenképpen végig kell gondolnunk néhány dolgot…
 
Tudásmenedzsment - üzleti siker
Stratégia
Dr. Gaál Zoltán

Az ezredforduló gazdaságának vitathatatlanul legfontosabb tőkefajtája az emberi tőke. Az emberi tőke, a szakmai hozzáértés fontosságát mutatják az Európában rendszeresen publikálásra kerülő megbecsülési sorrendek, a tudás felezési idejének csökkenése, az egész életen át való tanulás kényszerének megjelenése.
 
Jön az euró (Magyarországra is)!
Marketing
Dr. Olach Zoltán

Európa a világ gazdaságtörténetének valaha volt legnagyobb tranzakcióján dolgozik.

I. rész

Bármennyire is távolinak tűnik az időpont sokunk számára, akik türelmetlenül hajtanánk az időt előre, annyit ma már tudni lehet, hogy valószínűleg az Isten sem menti meg Magyarországot (hála neki!) az Unióhoz való csatlakozástól. Ezt a reményeink szerint már nem távoli időpontot nem sokkal követi majd a csatlakozás az Eurolandhez, az Euro-zónához, tehát a valutáris unióhoz is
 
Rögös út az ügyfélközpontú üzletmenethez
Információs technológia
Dr. Újj Béla

Vezetői teendők az információtechnológia alkalmazása előtt

Nagyon sok szó esik az ügyfélkapcsolatok kezelésének fogalmáról, annak fontosságáról, illetve az ügyfélkapcsolatokat kezelni képes informatikai eszközökről. Kevesebb figyelem jut azonban a megoldandó üzleti problémáknak és a megvalósítás gyakorlati szervezetfejlesztési lépései valóságának.
 
A rossz hír kommunikációja a public relations szakember szemével
Public relations
Dr. Szeles Péter

A "rossz hír" egy sajátos jelensége életünknek, figyelmet érdemel. Mindenekelőtt a "rossz hír" fogalmát kell meghatároznunk, hiszen, mint majd látható, többféle megközelítése és értelmezése is elképzelhető. A "rossz hír" meghatározásának kulcskérdése: kinek rossz ez a hír? Az adott hír minősítése, a hozzá kapcsolódó negatív tartalmak és értékelések mindig valamilyen ember(csoport) érdekviszonyai szerint alakulnak ki, illetve formálódnak. Ami az egyik embernek "jó", az a másik embernek "rossz" lehet, és fordítva.¹ Relatív kategóriával van tehát dolgunk, s ez a vonása meghatározza szakmai értékeléseit is.
 
Shakespeare után szabadon - "Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő".
Humán erőforrás
Cs. Golenya Ágnes

Minden korban igaz kellett, hogy legyen Shakespeare e híres mondata, de annyira bizonyosan soha nem volt még helytálló, mint a mai "virtuális" világunkban. Ez a szállóigévé lett verssor akár életmentő gyógyszer lehet azoknak, akik túl sok időt és túl intenzíven töltenek vezetői szerepükben, és túl keveset - mondjuk úgy - "remeteként."
 
Modell a vállalati kontrollinghoz
Pénzügy
Répásné Szappanos Márta

Vállalati kontrolling-rendszer felépítéséhez és működtetéséhez rendszerszemléletre, szisztematikus gondolkodásra van szükség, amihez sok segítséget adhat egy jól megszerkesztett, integrált, de ugyanakkor rugalmasan adaptálható modell.
 
Térinformatika - Természettudományos vagy gazdasági döntéstámogató eszköz?
Mozaik
Diószegi András

A térinformatika az információkat helyhez kötötten vizsgálja. Így az adatok nemcsak egymáshoz való viszonyuk, hanem térbeli helyzetük alapján is elemezhetők. Ez a komplex látásmód eredményezte, hogy a térinformatika gazdasági célú alkalmazása 1995 és 1999 között évről évre megtöbbszörözte azon vállalatok bevételét, melyek éltek a térinformatika alkalmazásával.
 
A számvitel a vezetés szolgálatában
Melléklet
Dr. Sztanó Imre

A számviteli előírások betartása nem csupán kellemetlen kötelezettség, a különféle kimutatások elkészítése igen sok hasznos információval szolgál a vállalkozás pillanatnyi és a jövőben várható gazdasági helyzetére vonatkozóan. Segíti a vállalkozás aktív alkalmazkodását a környezeti kihívásokhoz, megfelelő adatokat szolgáltatva a vezetői döntésekhez. Fontos eszköze a terve-zésnek, a szervezésnek, a hatékonyság mérésének, és nagymértékben megkönnyíti a helyes döntések meghozatalá
 
Rss FeedReader
 
News Titles
Feed Sources
Fetch/Save Feed
Your Saved Feeds
http://www.kormany.hu/rss/hu/hirek
http://www.kormany.hu/rss/hu/dok
http://www.kormany.hu/rss/hu/videok
http://www.nfu.hu/rssfeed.php?type=kozlemenyek
http://www.lifelonglearning.hu/lllma_feed.xml
http://www.tpf.hu/rss.php
You need to login first!
Jelenleg 1 vendég olvas minket
Kutatások, felmérések

Népszerű cikkek

Hirdetések

FeltűNŐsiker program csak hölgyeknek

Image
 

 
 
Image
Tudástőke Konferenciák


     
 
© 2020 CEO - A gazdasági intelligencia magazinja
 

Piac- és HR kutatások

www.e-benchmark.hu a CEO Magazin kiemelt támogatója.
A CEO magazin szerkesztőségének számítógépeit a CEO vírus vírusirtó védi.
G-Data