CEO logo
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
   
  2019. június 17. hétfő 08:17  
CEO
Hírek
Konferenciák
CEO Pályázati Iroda
Akciók
Előfizetés, megrendelés
Impresszum
Szerkesztőbizottság
Médiaajánlat
Állásajánlat
Rovataink
CEO - Archivum
CEO - Online
Rendezvényajánló
Recenziók
PR
Tanulmányok
< Június 2019 >
Ke Sz Cs Sz Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Hírleveleink
CEO Magazin Hírlevele
Tudományos élet Hírlevele

Szakmai partnereink:


Image
Image
Image
2004-05-06
Image

Vezetés felülről
Humán erőforrás

Interjú Warren Bennisszel

Warren Bennis a vezetéstudomány egyik legkiválóbb szakértője. Az üzleti tudományok professzora és a Dél-Kaliforniai Egyetem Marshall Üzleti Főiskoláján működő Vezetéstudományi Intézet alapító elnöke. Thomas S. Murphy tudományos munkatárs, és vendégprofesszor a Harvard Business School Általános Vezetéstudományi Központjánál. Hosszú pályafutása során az oktatás, írás, tanácsadás és államigazgatás területén tevékenykedett. Működése során számos témával behatóan foglalkozott, miközben folyamatosan publikált a vezetéstudomány, a változáskezelés és a kreatív együttműködés tárgykörében. Ez utóbbi témának szentelte néhány évvel ezelőtt megjelent könyvét, amelynek címe Szervezőkészség: a kreatív együttműködés titkai (Organizing Genius: The Secrets of Creative Collaboration). Vezetők (Leaders) című nagy hatású könyvét (amely a Harper & Row kiadó gondozásában jelent meg, 1985-ben) a Financial Times a közelmúltban minden idők 50 legjobb üzleti tárgyú könyve közé választotta. Warren Bennis megosztja velünk a vezetéstudománnyal és a modern vállalatvezetők jelenlegi helyzetével kapcsolatos legújabb gondolatait.
 
Az értékek hatalma II. rész
Stratégia
Salamonné dr. Huszty Anna

Az értékek a legkülönbözőbb formákban megtestesülve mindenütt jelen vannak, átszövik a vállalati élet minden területét. Szíthatnak konfliktusokat és teremthetnek egységet. Hozzájárulhatnak a vállalat sikerességéhez, de a versenyképessége elvesztéséhez is. Ezért érdemes figyelni rájuk!
 
Az örökzöld MbO
Stratégia
Dr. Farkas Ferenc-Hock Gábor

A Management by Objectives elveinek gyakorlati alkalmazása a teljesítménymenedzsment érdekében II. rész

Az MbO-rendszer bevezetésének elsődleges célja, hogy segítségével nagyobb teljesítményt lehessen elérni. Ennek előfeltétele a stratégia lebontása a különböző működési szintekre, a teljesítménycélok kitűzése, a célok megvalósítása, az előrelépések követése, értékelése, a teljesítmény jutalmazása, a csapatmunka szellemének támogatása, az elkötelezettség, a folyamatos tanulás és fejlődés, valamint a jókedvvel végzett közös munka. A CEO Magazin előző számában, az 1. ábrán már bemutattuk a teljesítménymenedzsment egyes összetevőit. Most a komponenseket részletesebb vizsgálat alá vonjuk.
 
ÜZLETI HÍRSZERZÉS VII. rész
Stratégia
O. Gábor László

Mergers & Acquisitions az üzleti hírszerzés alkalmazásával

Az üzleti hírszerzés alkalmazása számos területen könnyíti meg a vállalatvezetést, támogatja a döntéshozást. A cégek egyre több irányban fedezik fel az üzleti hírszerzésben rejlő lehetőségeket, illetve az üzleti hírszerzés által biztosított előnyöket a versenyképesség fokozásában. A legtöbb esetben standardok felállítása arról, hogy mikor és milyen mértékben teljesítette feladatát sikeresen az üzleti hírszerzés, szinte lehetetlen, hiszen nehéz kijelölni optimális mérési pontokat a jövőre vonatkozóan. Mégis, az üzleti hírszerzéssel foglalkozók számára a kérdések megválaszolása, lehetőségek időben történő előrejelzése, fenyegetések korai felfedése, a stratégia eredményessége többnyire pozitív visszacsatolást jelentenek. Létezik azonban egy olyan terület, amely komplexitása következtében talán a legnehezebb feladat az üzleti hírszerzés számára, amely a leginkább próbára teszi az üzleti hírszerzés kapcsolatát a döntéshozókkal, és amelynek során a legbizonytalanabb a kérdések megválaszolásának hatékonysága. Az üzleti hírszerzés számára a Mergers & Acquisitions folyamatok jelentik a legnagyobb kihívást, a legnagyobb terhet és felelősséget.
 
"Ez a te világod. Irányítsd!"
Stratégia

Egy megvalósult vízió a Vision Kft-nél

Magyarországon számos cég foglalkozik különböző vizuális technikák forgalmazásával. A Vision Kft. azonban egy komplett vezérlőrendszerrel is színesíti termékpalettáját. Ha valaki szeretné, hogy egy érintésre kialudjon a lámpa, szétnyíljon a függöny, megszólaljon a zene, beinduljon a fűtés, a Kft. az ”AMX intelligens ház” páratlan rendszerét kínálja. Mint Tamás Attila, a Vision Kereskedőház ügyvezető igazgatója elmondta, egyre nagyobb igény van erre a vezérléstechnológiára. (x)
 
TECHNOLÓGIAMENEDZSMENT
Stratégia
Dr. Pataki Béla

Technológiaváltások auditálása II. rész

Technológiamenedzsment cikksorozatunk előző részében (Pataki, 2004) megismerkedtünk egy jól bevált technológiaváltási audittal. Most lássunk egy másik, hasonló célú módszert, amelynek erőssége a technológiaváltás emberi oldalának, a munkakörökre gyakorolt hatásának rendkívül alapos vizsgálata.
 
Kompetencia alapú gondolkodás és vezetés - II. rész
Stratégia
Dr. Bencsik Andrea

A megfelelő szervezeti kultúra kialakításának egyik sarkalatos pontja, hogy hogyan tudjuk megvédeni cégünket a magas fluktuáció okozta tudásvesztéstől. Ebben nagy segítségünkre lehet a kompetencia-mátrix, amely fontos információkat hordoz a menedzsment számára. Lássuk, milyen módszer áll a rendelkezésünkre az elkészítéséhez?
 
Lányok, anyák, nagyanyák
Stratégia
Dr. Bőgel György

A holdingok és a vállalatcsoportok működéséről - II. rész

A holdingoknak három alapvető funkciója van: a tulajdonosi, a stratégiai és a szolgáltatói. A mozgástér mindhárom esetében nagy, a gyakorlati megoldások sokfélék. Az üzleti alapokon működő holdingnak mindegyiküknél és együttesen arra kell törekednie, hogy értéket teremtsen, ellenkező esetben a léte gazdaságilag nem igazolható.
 
Jót s jól!
Stratégia

Interjú Jeff Skoll-lal, az eBay társalapítójával

A Stanford Business Schoolon végzett Jeff Skoll neve leginkább valószínűleg az eBay - a világ legnépszerűbb internetes aukciós portálja - társalapítójaként és első alkalmazottjaként ismert. 1996-ban, alig egy évvel az ötlet megszületése után, Skoll csatlakozott barátjához és a vállalat társalapítójához, Pierre Omidyarhoz, hogy létrehozzák az eBay első inkarnációját, az Auction Webet. Az üzleti terv kidolgozásáért is felelős Skoll segítette gyümölcsöző üzleti vállalkozássá alakítani, illetve mederbe terelni Omidyar sziporkázó ötleteit és számítógép-programozói érzékét. 1998-ban megtörtént a vállalat részvényeinek első nyilvános kibocsátása, és a cég mind a mai napig a legsikeresebb dotkom vállalkozások egyike. A Fortune Magazine 3,8 milliárd dollárra becsüli Skoll eBay értékpapírjaiból származó vagyonát.
 
Ferdinánd Max - az elegancia
Stratégia

Angol szabóság Budapesten

A minőségi termék sosem megy ki a divatból. Lehet bármilyen aktuális trend a férfi ruházatban, egy igazi angol öltöny mindig maga lesz az elegancia. Hozdovits Janka, a Ferdinánd Max tulajdonosa szerint azonban "a jó bornak is kell cégér". (x)
 
Pályázni tudni kell!
Európai Unió

Irányelvek az NFH elnökhelyettesétől

Egy sikeres pályázat megírásához sok minden szükségeltetik. Egy jó terv, korrekt pályázati anyag, célok, eszközök, elszántság és főleg haladó szellem. A Nemzeti Fejlesztési Hivatal elnökhelyettese, Heil Péter azonban még számos más szempontra is felhívná a CEO pályázni kívánó és nyerni szándékozó olvasói figyelmét.
 
Könyvismertető
Könyvismertető
Borgulya Istvánné - Barakonyi Károly: A vállalati kultúra
 
Dr. Osman Péter könyvismertetői
Könyvismertető

 • Karin Sagner Düchting: Monet
 • Robert Descharnes & Gilles Néret: Dalí
 • Ruhrberg & Schneckenburger &
 • Fricke & Honnef: Művészet a 20. században
 • Gabriele Fahr-Becker: Szecesszió
 • Váncsa István szakácskönyve: Ezeregy recept
 
Rss FeedReader
 
News Titles
Feed Sources
Fetch/Save Feed
Your Saved Feeds
http://www.kormany.hu/rss/hu/hirek
http://www.kormany.hu/rss/hu/dok
http://www.kormany.hu/rss/hu/videok
http://www.nfu.hu/rssfeed.php?type=kozlemenyek
http://www.lifelonglearning.hu/lllma_feed.xml
http://www.tpf.hu/rss.php
You need to login first!
Jelenleg 8 vendég olvas minket
Kutatások, felmérések

Népszerű cikkek

Hirdetések

FeltűNŐsiker program csak hölgyeknek

Image
 

 
 
Image
Tudástőke Konferenciák


     
 
© 2019 CEO - A gazdasági intelligencia magazinja
 

Piac- és HR kutatások

www.e-benchmark.hu a CEO Magazin kiemelt támogatója.
A CEO magazin szerkesztőségének számítógépeit a CEO vírus vírusirtó védi.
G-Data