CEO logo
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
 • CEO - A gazdasági intelligencia lapja
   
  2019. június 17. hétfő 07:58  
CEO
Hírek
Konferenciák
CEO Pályázati Iroda
Akciók
Előfizetés, megrendelés
Impresszum
Szerkesztőbizottság
Médiaajánlat
Állásajánlat
Rovataink
CEO - Archivum
CEO - Online
Rendezvényajánló
Recenziók
PR
Tanulmányok
< Június 2019 >
Ke Sz Cs Sz Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Hírleveleink
CEO Magazin Hírlevele
Tudományos élet Hírlevele

Szakmai partnereink:


Image
Image
Image
2005-01
Image

Közös jövőteremtés
Stratégia

Interjú a vállalati stratégia világhírű szakértőjével, C. K. Prahalad professzorral

C. K. Prahalad a University of Michigan Harvey C. Fruehauf professzora a vállalatvezetés (Business Administration) tudományában, továbbá vállalati stratégiát és nemzetközi gazdasági kapcsolatokat oktat ugyanezen az egyetemen, ezenkívül független tanácsadóként is tevékenykedik. Neve leginkább a stratégia terén szintén szakértőnek számító munkatársával, Gary Hamellel folytatott közös munkája révén vált ismertté. Együtt írták a ”The Core Competence of the Corporation” (”A vállalat alapvető képessége”) című cikket, amely a Harvard Business Review-ban valaha is megjelent cikkek közül egyike volt azoknak, amelyeket a legnagyobb elismeréssel fogadtak.
 
Tudás, pénz, hatalom, avagy miért nem szerette Rózsa Sándor a vasutat?
Stratégia
Dr. Bőgel György

I. rész

A tudás hatalom. Akinek hatalma van, sok pénzt keres. Tudás, hatalom és pénz ezért kéz a kézben járnak, összetartoznak, szeretik egymást. Egyszerű állítás ez, kár, hogy nem mindig igaz.
 
Projekttechnikák alkalmazási lehetőségi
Projektmenedzsment
Dr. Bencsik Andrea

l. rész

Manapság a vállalkozások számára elsősorban fejlesztési célokra vannak elérhető külső források. Ezekhez "csak" egy megfelelő üzleti terv már nem elegendő. Projekteket kell kidolgoznunk és megvalósítanunk olyan területeken is, ahol régebben ezekhez nem voltunk hozzászokva. S ráadásul projektjeink nemcsak a vállalkozásunk számára kell, hogy sikeresnek legyenek, hanem meg kell feleljenek a sokfelől érkező monitoring-igényeinek is.
 
"Nyílt védelem"
Gazdaság és társadalom
O. Gábor László

Az üzleti hírszerzés tevékenysége, feladatai outsourcing esetén
 
TESTMETAFORA ÉS TÁRSADALOMFEJLőDÉS
Gazdaság és társadalom
Prof. Dr. Bangó Jenő

Az élet központjáról a test metaforája alapján a társadalomra is alkalmazva egy képet próbálunk felrajzolni, szimbólumok és fantáziák segítségével. A "gyomor-társadalom" az emberiség történetében a szocialitás első lépcsője. Ezt követi a "szív-társadalom", amelyet egészen a modern ipari társadalom megjelenéséig a társadalomfejlődés metaforájaként szemlélek. Az "agy-társadalom" képével a modernet és a posztmodernet jelzem, a hálózatos globális világot és a kommunikációs társadalom kezdetét.
 
Vidékfejlesztés máshogyan
Melléklet

Eddig egy átlagos vállalkozás vezetőjének nagyon keveset, sőt nyugodtan állíthatjuk, hogy szinte sohasem kellett foglalkoznia a vidékfejlesztés kérdésével. Ez tipikusan a politika vagy jobb esetben a különböző szintű önkormányzatok kompetenciájába tartozott. Mi változott most? Hogy kerül a csizma az asztalra, azaz a vidékfejlesztésről szóló melléklet a CEO Magazinba? Ez is az Európai Unió okozta változások következménye.
 
Helyi értéket! - kísérleti jellegű LEADER program Zalában
Melléklet
Guitprechtné Molnár Erzsébet

A ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás 1993-ban alakult. Működési területe lefedi a zalaszentgróti statisztikai körzetet. Alakulásának célja, hogy összehangolt fejlesztéssel segítse a Zala megye északi peremén található települések fejlődését, a belső erőforrások megtalálásával és koordinálásával biztosítsa ennek a társadalmi és gazdasági szempontból is elmaradott térségnek az életben maradását, fejlesztését, és keresse azokat a kiutakat, amelyek növelhetik a terület megtartó képességét.
 
Előnyök sorát nyújtja az MKB Egészségpénztár
Humán erőforrás

Az önkéntes egészségpénztári piac dinamikusan bővül. Nem csoda, hiszen a munkáltatók, felmérve a dolgozói tagságból eredő előnyöket, gyors ütemben váltják fel a költséges vállalati kedvezményeket egységes munkáltatói egészségpénztári hozzájárulásra.
Az MKB Egészségpénztár példája egyértelműen bemutatja a pénztár számszerű előnyeit.
 
A mester és az inasok - Nevezzük a coach-ot mesternek
Humán erőforrás
Dr. Baracskai Zoltán - Velencei Jolán

Az üzleti problémák felismeréséhez, ötletek születéséhez és azok bedobásához a mester-inas kapcsolat jó hírének helyreállítására van szükség. Csak az a megalázó inasidő segíthet. Problémamegoldó inasiskolákból nagyon kevés kell, és se nem jobb, se nem rosszabb, mint tréningezni a tegnapelőtt felkészült instruktorral.
Ez más!
 
Kiből lesz jó CEO?
Humán erőforrás
Paul C. Reilly, a Korn/Ferry első számú vezetője áttekinti, mit jelent a csúcson lenni, és értékeli a vezetői munkaerőpiac helyzetét.

A médiák mind fürkészőbb tekintete és az eredmények egyre könyörtelenebb számonkérése közepette felmerül a kérdés: kiből lesz jó CEO? Paul C. Reilly, a Korn/Ferry International elnök-vezérigazgatója egyéni szemszögből közelíti meg a témát. Vállalata a világ vezető fejvadász cége, amely 36 országban több mint 70 irodát működtet. Reilly, mielőtt 2001-ben átvette volna a Korn/Ferry vezetését, a KPMG International vezérigazgatója volt. Ez a cég több mint 100 000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 156 országában. A világ két legsikeresebb tanácsadó cégének vezetési tapasztalatával a háta mögött most megosztja velünk gondolatait arról, hogy mit is jelent CEO-nak lenni, valamint értékeli a vezetői munkaerőpiac helyzetét.
 
Ha földgömb, akkor Belma Kft.!
Humán erőforrás

Földünk egyszeri és megismételhetetlen képződmény. Van azonban egy cég, amely ennek ábrázolására napról napra újabb kis glóbuszokat készít. A földgömbök lehetnek kicsik, közepes méretűek, nagyok, politikai, hegy-vízrajzi, duó, iskolai és világítós típusúak - megrendeléstől függően. A CEO Magazin a földgömbök hazai gyártóját, a Belma Kft ügyvezető igazgatóját, Szappanos Mihályt kérdezte.
 
Ne adjon esélyt a bőrráknak!
Humán erőforrás

Tudta Ön, hogy a világon az összes rosszindulatú daganat 40%-a bőrrák? Ezek részben napfényártalom következtében, a megváltozott napozási szokásoknak köszönhetően, részben pedig egyéni hajlam alapján alakulnak ki. Ha időben felfedezzük és kezelni kezdjük, a gyógyulás esélyei jók.
 
Vigvári András - Pénzügy(rendszer)tan
Könyvismertető

A könyvet Zsúgyel János egyetemi adjunktus (Miskolci Egyetem Európa Gazdaságtana Intézet) ismerteti
 
Dr. Osman Péter könyvismertetői
Könyvismertető
 • Párizs
 • Magasan Egyiptom felett
 • Válogatott portrék
 • Magasan Amerika felett
 • Picasso
 
Rss FeedReader
 
News Titles
Feed Sources
Fetch/Save Feed
Your Saved Feeds
http://www.kormany.hu/rss/hu/hirek
http://www.kormany.hu/rss/hu/dok
http://www.kormany.hu/rss/hu/videok
http://www.nfu.hu/rssfeed.php?type=kozlemenyek
http://www.lifelonglearning.hu/lllma_feed.xml
http://www.tpf.hu/rss.php
You need to login first!
Jelenleg 8 vendég olvas minket
Kutatások, felmérések

Népszerű cikkek

Hirdetések

FeltűNŐsiker program csak hölgyeknek

Image
 

 
 
Image
Tudástőke Konferenciák


     
 
© 2019 CEO - A gazdasági intelligencia magazinja
 

Piac- és HR kutatások

www.e-benchmark.hu a CEO Magazin kiemelt támogatója.
A CEO magazin szerkesztőségének számítógépeit a CEO vírus vírusirtó védi.
G-Data